In 2005 werden de eerste TMF Game Awards uitgereikt. De laatste show vond plaats in 2009. In dat jaar waren er spellen bijgekomen, maar er waren ook games die in de voorafgaande jaren terug waren gekomen. De prijsuitreikingen waren een perfecte gelegenheid om de nieuwste games aandacht te geven en de gamingwereld te laten weten wat de top was. Dat werd onder meer duidelijk door de TMF Game Awards, dat opgericht was in samenwerking met Power Unlimited. Een magazine in die tijd dat gericht was op games en alle nieuwe ontwikkelingen op dat gebied.

De grote winnaar Grand Theft Auto

Een winnaar dat ieder jaar terug kwam, was een game van Grand Theft Auto. Jaarlijks kwamen zij met nieuwe games uit die de spelers weer terug bracht naar een nieuwe stad. Daar werd de speler geconfronteerd met verschillende omstandigheden die opgelost moeten worden met diverse missies. Hoe de speler dat uitvoerde kon verschillen en dat was juist wat Grand Theft Auto constant als grote winnaar maakte. In 2008 won Grand Theft Auto IV zelfs drie prijzen als de Beste Playstation 3 Game.

Multiplayer spel Call of Duty

Na Grand Theft Auto was Call of Duty een ander spel dat regelmatig in de prijzen viel. De eerste prijs ontvingen zij in 2006 voor de Beste Online Game en Speciale Award voor Best Sound. Call of Duty is een spel waarbij de speler wordt meegenomen in de Tweede Wereldoorlog. Spelers hebben de kans om deel te nemen aan de geallieerden bij verschillende legers. Een van de eigenschappen die het spel vernieuwend maakte in die tijd, is de multiplayermodus. Spelers hadden binnen de game contact met elkaar. Dit maakte de belevenis van Call of Duty nog realistischer.

De beste console van het jaar

Naast games werden ook de consoles onder de aandacht gebracht. Zo werden er prijscategorieën gewijd, maar er werd ook de prijs uitgereikt voor beste spelcomputer en beste platform. De Xbox en later Xbox 360 viel in de prijzen bij iedere award show. De Xbox beschikte over een live dienst die contact tussen de spelers onderling mogelijk maakte. Verder was dit ook een platform om spellen, trailers, tv-programma’s, muziekvideo’s en films te downloaden. Het was met recht een waardige concurrent voor de consoles Playstation en de Wii, zeker gezien het feit dat de Xbox vaak de winnaar was voor de prijzen Beste platform en Beste spelcomputer.

De nieuwe winnaars van het jaar

Bij iedere uitreiking van de TMF Game Awards vielen ook nieuwkomers uit de game-industrie in de prijzen. In 2005 werden er ook prijzen uitgereikt aan spellen als Halo 2 en Resident Evil 4. Tijdens de award-uitreiking in 2006 kreeg het spel Saints Row de prijs voor beste Xbox 360 Game. Het spel Zelda: The Phantom Hourglass ontving in 2008 de prijs voor Beste DS Game en in 2009 was World of Warcraft: Wrath of the Lich King een van de nieuwe winnaars.