Voor veel game ontwikkelaars waren de TMF Game Awards een van de gelegenheden om in de aandacht te komen. Hier werden voor onder meer diverse consoles de beste game van het afgelopen jaar toegewezen. In de jaren 90 maakte jong en oud kennis met de spellen van Nintendo en GameBoy. Deze spellen waren nog realistischer waardoor meerdere gameliefhebbers in de ban raakten van het gamen. Logisch dat er dus prijzen voor werden gegeven aan de nieuwste en meest geavanceerde spellen van dat jaar.

Power Unlimited

Mede door de samenwerking van Power Unlimited was het mogelijk ook werkelijk de meest bekende games onder de aandacht te brengen. Zij waren op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gaming video’s. Het was ook een goede partij om daarmee de betreffende categorieën vast te stellen. Deze moeten aansluiten bij de gaming consoles en ontwikkelaars die op dat moment populair zijn. Spelcomputers die bij de eerste TMF Game Awards centraal stonden, waren Playstation 2, Xbox, Gamecube en PC. Per console werd de game aangewezen als prijswinnaar. Hieronder volgen een aantal games die regelmatig in de prijzen vielen bij de TMF Game Awards:

Grand Theft Auto: San Andreas

Voor veel speelliefhebbers GTA genoemd. Een computerspel waarin racen en het doen van uiteenlopende opdrachten centraal staat. In 2004 is dit spel uitgekomen op de PlayStation 2, later kwamen er ook versies voor de PC en Xbox uit. In 2013 werd het spel zelfs beschikbaar voor de smartphones. In de versie Grand Theft Auto: San Andreas, volgen we de hoofdpersoon Carl Johnson. Dit was ook de persoon uit de versie Liberty City, een vorige versie van GTA. Tijdens zijn bezoek aan San Andreas volgen we de gebeurtenissen die op zijn pad komen. Als speler heb je allerlei mogelijkheden om door San Andreas te bewegen en de obstakels in al zijn vormen te ontwijken.

Battlefield 2

Het spel Battlefield 2 is de opvolger van Battlefield 1942 en Battlefield Vietnam. Het was de eerste game die de prijs voor Beste PC Game binnenhaalde in 2005. In deze game waant de speler zich in een Derde Wereldoorlog waarbij de wereld is verdeeld in twee machtsblokken: Het Amerikaanse blok en het Chinese blok. De Amerikanen worden gesteund door de Russen. Als speler doorsta je meerdere omstandigheden die je moet zien te overleven. Kenmerkend voor dit spel is de multiplayer eigenschap waarmee je in contact kan zijn met andere spelers. Binnen het spel vorm je een groep dat gezamenlijk een missie probeert te doorlopen.

Call of Duty 2

Ook Call of Duty is een oorlogsspel, maar dan speelt het zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als speler ben je onderdeel van de geallieerden voor verschillende legers. Denk aan het Sovjetse Rode leger, het Engelse leger en het Amerikaanse US Army. In 2005 viel dit spel zelfs twee maal onder de prijzen. Zo ontving Call of Duty 2 de prijs voor Beste Online Game en de Speciale award voor Best Sound.

World of Warcraft

In 2009 won World of Warcraft: Wrath of the Lich King de prijs voor Beste PC Game. Het was het laatste jaar dat de TMF Game Awards werden uitgereikt. Ook dit is een multiplayer spel dat zich afspeelt in een fictieve wereld genaamd Azeroth. Deze wereld is verdeeld in meerdere koninkrijken, werelden, gebieden en samenlevingen. In deze uitvoering ontwaakt The Lich King welke Azeroth wilt veroveren.

Blijvende vooruitgang

Het is duidelijk dat je als speler verdwijnt in een andere wereld, samenleving en omgeving. Dankzij de vooruitgang in de gaming-technologie zijn de games geavanceerder geworden. Met de TMF Game Awards werden deze ontwikkelingen van 2005 tot en met 2009 beloond met diverse prijzen, uitgereikt tijdens bekende gaming events als Gameplay en Firstlook.