Bij een uitreiking als de TMF Game Awards horen uiteraard ook prijscategorieën. Zoals in meerdere sectoren was er sprake van veel ontwikkeling op het gebied van gamen. Met de uitreiking van de TMF Game Awards werden juist deze ontwikkelingen onder de aandacht gebracht. Hoewel veel fanatieke gamers vast op de hoogte waren van de laatste games, is het zeker de moeite geweest om de beste spellen jaarlijks toe te wijzen.

De eerste acht winnaars

In het eerste jaar werden er acht prijzen uitgedeeld. Bij de TMF Game Awards van 2005 waren er prijzen voor de categorieën Beste Game Overall, Beste PC Game, Beste Playstation 2 Game, Beste Gamecube Game, Beste Online Game, Beste Spelcomputer en het Beste nieuwe platform. Gekeken werd uiteraard naar de beschikbare besturingssystemen en ontwikkelaars van die tijd. Per console werden er bijbehorende spellen uitgebracht. Met prijzen als de TMF Game Awards werd duidelijk welk spel het meest veelbelovend was van dat jaar. Het spel dat in 2005 vooral in de prijzen viel was Grand Theft Auto: San Andreas.

Nieuwe consoles en handhelds

Het jaar daarop waren er een aantal categorieën bij gekomen. Naast de genoemde categorieën uit 2005, kwamen in 2006 de categorieën erbij voor Beste DS/GBA Game, Beste PSP Game, Beste Handheld en de Speciale Award voor Best Sound. De categorie voor Beste Xbox game was gewijzigd naar Beste Xbox 360 game. Interessant hoe snel er al binnen een jaar wijzigt. Niet alleen wat betreft spellen, maar ook qua technieken en consoles. In die periode waren er namelijk twee opvolgers van de GameBoy opgekomen, de DS en de PSP. Ook in 2006 was het spel Grand Theft Auto weer de grote winnaar. De versie Grand Theft Auto: Liberty City Stories mocht twee keer een prijs ontvangen, voor Beste Game Overall en Beste PSP Game. De PSP kreeg de prijs voor Beste Handheld.

Het verdwijnen van de spelcomputer

Het aantal categorieën in 2008 was ineens weer geslonken naar acht prijzen. De Playstation 2 was vervangen door de Playstation 3. De prijs voor Beste spelcomputer was uit de lijst gehaald. In plaats daarvan was er een nieuwe console opgekomen, de Wii en daar was tevens een categorie aan gewijd. Het spel Super Smash Brothers Brawl ontving de prijs voor Beste Wii Game. De nieuwe versie van Grand Theft Auto, het spel Grand Theft Auto IV was weer de grote winnaar. Dit keer ontvingen ze drie prijzen voor Beste PlayStation 3 Game, Beste Xbox Game en Beste Overall Game.

De laatste categorieën

De categorie Beste Overall Game bleef weg tijdens de laatste TMF Game Awards in 2009. Dat jaar werden er zeven prijzen uitgereikt voor Beste PC Game, Beste Playstation 3 Game, Beste Xbox 360 Game, Beste Wii Game, Beste PSP Game, Beste DS Game en Beste platform. Dat jaar werd er voor iedere categorie een ander spel als winnaar toegewezen. Zo sloten de TMF Game Awards af met een diversiteit aan winnaars, uiteenlopend van sportgames als Wii Sports Resort (Beste Wii Game), Killzone 2 (Beste PlayStation 3 Game) en uiteraard Grand Theft Auto: Chinatown wars (Beste DS Game).